برای افزایش هوش چه بخوریم؟
از جمله راههای تقویت هوش، داشتن یک تغدیه سالم است. ناگفته پیدا است که تغذیه شما بر قدرت هوشتان تأثیر دارد. مصرف غذاهای خانگی و سالم و پرهیز از استفاده بیش از حد از خوراکیها و غذاهای بیرون از خانه، رمز سلامتی جسم و روان است

از جمله راههای تقویت هوش، داشتن یک تغدیه سالم است. ناگفته پیدا است که تغذیه شما بر قدرت هوشتان تأثیر دارد. مصرف غذاهای خانگی و سالم و پرهیز از استفاده بیش از حد از خوراکیها و غذاهای بیرون از خانه، رمز سلامتی جسم و روان است.
1. آنتیاکسیدانها
بهتر است مصرف میوههای قرمز رنگ که حاوی آنتی اکسیدان هستند و غذاهای دریایی، مصرف گردو، کنجد، کشمش و انواع مغزها را در رژیم غذاییتان بگنجانید.
آنتی اکسیدانها سلامت مغز شما را حفظ میکنند و حتی میتوانند ساخت سلولهای جدید مغزی را تحریک کنند. آنتیاکسیدانها در میوههای رنگی و سبزیهایی مانند کرفس، کلم بروکلی و گلکلم بسیار فراوان هستند. پودر کاری و گردو نیز منابع مفید آنتیاکسیدان هستند. در چای سبز آنتیاکسیدانی به نام پلی فنول وجود دارد که از مغز شما در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند
2. امگا 3
امگا 3 نوعی چربی حیوانی است. مصرف غذاهایی که حاوی اُمگا 3 هستند نیز برای حافظه بسیار مفید است. مصرف گردو و انواع غذاهای دریایی مانند ماهی و میگو در این زمینه توصیه میشود.
از غذاهایی که اسید چرب امگا ۳ زیاد دارند استفاده کنید. بذر کتان، کدوحلوایی، لوبیا قرمز و لوبیاچیتی، اسفناج، بروکلی، تخمهکدو تنبل و دانههای سویا اسیدهای چرب امگا ۳ باعث افزاش جریان خون شده و عملکرد انتقالدهندههای عصبی را بهبود میدهند که به معنی ارتقاء عملکرد مغز است.
3. تری گلیسیرید
این چربی هم از بیماریهای عصبی پیشگیری میکند و هم میتواند آنها را درمان کند. روغن نارگیل منبعی غنی از این نوع چربی است. یک قاشق سوپخوری از این روغن حاوی بیش از ۲۰ گرم از این چربی مفید است.
4. کربوهیدرات
کربوهیدراتهای پیچیده انرژی موردنیاز مغز و بدن شما را در یک بازهی زمانی طولانیتری تأمین میکنند. غذاهایی مانند نان کامل، برنج قهوهای، بلغور جو دوسر، غلات پر فیبر و عدس حاوی این نوع کربوهیدرات هستند
5. ویتامین D
گیرندههای ویتامین D رشد عصبهای مغزی شما را افزایش میدهد. پژوهشها نیز نشان میدهند که مسیرهای متابولیکی مربوط به ویتامین D در قسمتهایی از مغز که به برنامهریزی، پردازش اطلاعات و شکلگیری حافظه مربوط هستند، یعنی هیپوکامپ و مخچه، وجود دارند. هرچقدر سطح ویتامین D شما کمتر باشد، عملکرد ذهنی ضعیفتری خواهید داشت. ویتامین D در بدن و در اثر تابش نور آفتاب ساخته میشود.
6. کولین
کولین همان ویتامین B4 است و برای متابولیسم و سوخت و ساز چربی لازم است. در بزرگسالان کولین به عملکرد درست غشاهای سلولی کمک میکند، در ارتباطات سلولهای عصبی نقش دارد. خانمهای باردار میبایست این ویتامین را در رژیم روزانه خود بگنجانند چرا که از نقصهای مادرزادی جلوگیری میکند. اثر ویتامین B4 در کودکان، رشد سلولهای مغزی است. این ماده در گوشت و تخممرغ وجود دارد. افراد گیاه خوار میبایست از مکملهای دارویی استفاده نمایند.
قهوه و شکلات تلخ نیز آرامش بخش هستند. شکلات تلخ برای سلامت قلب مفید بوده، عملکرد ادراکی را بهبود داده و سبب تمرکز بیشتر میشود.
غذاهای حاوی منیزیوم مهم هستند چراکه به انتقال پیامهای عصبی در مغز کمک میکنند؛ غذاهایی مانند انواع نخود.
دانشمندان معتقدند بین رژيمهای غذاییای که مقدار زیادی بلوبری دارند و یادگیری سریع، تفکر بهتر و حافظهی قویتر ارتباط وجود دارد.
سعی کنید از شکر، آرد سفید و نمک کمتر استفاده نمایید. این مواد که فرآوری شده هستند در بلند مدت سبب بروز بیماریهایی مانند فراموشی، زوال عقل و چاقی میشود. بهتر است از منابع غذایی جایگزین مانند عسل، خرما، آرد کامل سبوسدار استفاده نمایید. اگر غذایی کم نمک است میتوانید از آبلیموی تازه برای جایگزین آن استفاده نمایید. البته اگر میخواهید بدانید که چه میوه ها و گیاهانی برای تقویت حافظه، هوش و مغزمفید است، میتوانید با مطالعه مقاله برای تقویت حافظه چه بخوریم به آگاهی از آن ها برسید